Tek Tribina 01

Tribina – Ko je kriv?

KOSTOLAC KULTURA VESTI

U ponedeljak, 27.11.2023. godine u 12 časova u Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu,  za učenike prvog i četvrtog razreda organizovana tribina “ Ko je kriv?…“, koja je poseban akcenat stavila na ekspanziju vršnjačkog nasilja.

Ovu tribinu je osmislila i realizovala socijalna radnica Vesna Nikolić iz Savetovališta za mlade Doma zdravlja Požarevac. Predavanje je bilo izuzetno posećeno od strane učenika, nastavnika i stručnih saradnika naše škole.

Vesna Nikolić je kroz interaktivno predavanje u trajanju od 45 minuta sve prisutne upoznala sa vrstama nasilja i zlostavljanja, kao i sa važnošću poznavanja ove osetljive teme kako bi stručnjaci blagovremeno prepoznali i otkrili nasilje, i adekvatno sanirali kratkoročne i prevenirali dugoročne posledice nasilja.

Svi prisutni su se usaglasili da je neophodna edukacija dece, roditelja i nastavnika sa ciljem pravovremenog uočavanja i sprečavanja nasilja. Na kraju, važno je istaći da škola ima Tim za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja koji uspešno radi i adekvatno reaguje u svim slučajevima koji su u njegovoj nadležnosti.

Izvor i foto:Tehnička škola sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac